© ROHA

Digitalisering

in 2021

De visie op digitale zorg is vastgesteld met het bestuur: praktijken bieden in de toekomst zowel fysieke als digitale patiëntenzorg.

ROHA huisartspraktijken van de toekomst bieden optimale hybride zorg aan hun patiënten. De vorm van huisartsenzorg is persoonsgericht en is een combinatie van fysieke en digitale communicatie, passend bij de rol van huisarts of praktijkondersteuner, en afgestemd op de mate van zelfmanagement en -regie van de patiënt. Werkplezier voor de zorgverleners staat hoog in ons vaandel, digitalisering draagt hier dan ook aan bij.

Patiënten maken steeds meer een eigen keuze in welke vorm van huisartsenzorg zij willen krijgen. De grote mate van zelfmanagement en behoefte aan zelfregie, gecombineerd met de digitale mogelijkheden die beschikbaar zijn maken dit mogelijk.

Om een hybride zorgaanbod op een efficiënte en effectieve manier te kunnen leveren, ontzorgt de ROHA de huisartsen optimaal in de digitalisering van hun praktijk en zorg.

Mascha Bevers - CMIO bij de ROHA

Sinds eind 2021 kent de ROHA de functie van Chief Medical Information Officer. Hiervoor is huisarts Mascha Bevers aangetrokken. Een oude bekende in een nieuwe rol. Zij is de schakel tussen de huisartsen en het beleid van de ROHA ten aanzien van digitale ontwikkelingen.

Het ICT-stimuleringspakket zorgt voor ondersteuning op maat voor de huisartsenpraktijken

Met het ICT-stimuleringspakket konden praktijken aan de slag met technologische ontwikkelingen die het werk in de praktijk ondersteunen en aansluiten op de landelijke wet- en regelgeving. Na een online scan en een (beeld)belafspraak kregen praktijken een ICT-advies waarna ze de middelen mochten aanschaffen die hiervoor nodig waren.

Het doel van dit pakket is dat een praktijk de basis op orde heeft, zodat het goede zorg op afstand kan bieden, en ten minste aansluit op LSP. Ook kan de praktijk optimaal gebruik maken van het patiëntportaal.


© ROHA